top of page
Zoeken
  • christel wijland

Inspiratie of discipline?Ik denk dat ik dat het allerfijnste moment van de dag vind, zo ‘s morgens vroeg in bed. Op de dagen dat je vrij bent (lees: niet naar je werk hoeft). Een beetje “in between”. En dan natuurlijk vóór 8 uur omdat die innerlijke stem “dat je er eigenlijk uit moet” dan nog afwezig is. Met de geluiden van de vogels op de achtergrond. Of op de voorgrond want je bent immers in een staat van hoger bewustzijn… Misschien moet ik op mijn vrije dagen mijn wekker ook maar eens op half 6 zetten. Zodat ik dit fijne moment bewust inbouw. Twee en een half uur “in between” zijn… 3 x per week. Wat een cadeau! Stel dat ik 90 word. Dat is dan 7,5 uur = 450 minuten per week = 390 uur dus 23.400 minuten per jaar = in 30 jaar 11.700 uur dus 702.000 minuten.

Ik houd van dit soort sommetjes. Het “minutengetal” vind ik echter te abstract, daar kan ik niets mee aanvangen. Maar al die úren… 11.700 uur! In een dag zitten 24 uren. 11.700 : 24 = 487,5 dagen. Dat komt neer op een jaar en 4 maanden. In feite voeg je deze tijd zomaar toe aan je leven! Wat zou je daar niet allemaal in kunnen doen? Ál die dingen die je altijd al had willen doen! Eindelijk kun je dan dat prentenboek maken waar je al jaren mee in je hoofd rondloopt, maar vond dat je er “geen tijd” voor had. En als je dan eenmaal in die flow zit kun je er net zo goed een uur aan vastplakken… 1 uur x 3 x 52 x 30 = nog eens 4680 uren erbij! Opgeteld 16380 uren : 24 = 682 en een halve (!) dag = een jaar en 10,58 maanden! Afgerond dus bijna twéé jaar…

Inmiddels zit de “inbetweentijd” voor vandaag er ruimschoots op! En heb ik die doorgebracht met het maken van dit soort berekeningen of anders gezegd: met dagdromen. En trouwens ook nog met het lezen van een artikel in een tijdschrift over hoogleraar psychologie Ap Dijksterhuis. Hij heeft een nieuw boek geschreven: “Inspiratie-Hoe we tot grootse prestaties komen”. Over mensen die geïnspireerd raakten en goede ideeën bedachten. Daar is natuurlijk al veel over gezegd en geschreven. En tussen alle regels door doemt ook altijd dat éne woord op: discipline! Want, om bij mijn sommetjes te blijven: inspiratie + discipline = synergie. Voeg daar de elementen motivatie en wilskracht aan toe en het prentenboek is daar!

Goed, het is inmiddels 9 uur geworden, de tijd is al láng om. Genoeg gerekend en gedagdroomd. Morgen ga ik écht beginnen. Ja, morgen…….


53 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page